Mide Ağrısı NedenleriYemek yedikten sonra veya açken sol kaburgamızın hemen altında, karna ve bazen sırta doğru vuran ağrılar hissedebilirsiniz. Bu ağrıların tanımı oldukça zordur; zira yanmayla karışık tuhaf bir his bu ağrılara eşlik etmektedir. Diğer yandan mide ağrılarının karakteristik bir özelliği de batma gibi bir ağrıyla birlikte seyreden ağırlık hissidir. Birçoğumuz, yediğimiz yemekten sonra mide ağrısı veya karın ağrısı çekeriz. Belki de hiçbir şey yemeden de bu ağrıyı hissederiz. Bunun nedeni fizyolojik olabildiği gibi psikolojik de olabilmektedir. Dikkat edilmesi gereken şey; bu ağrıların, bir hastalık sonucu mu yoksa basit bir hazımsızlık problemi sonucu mu oluştuğudur. Bu bilgi sayesinde erken teşhis mümkün olabilir. Erken teşhis ile olası bir hastalığın önüne geçmiş olursunuz. Çünkü mide veya karın ağrıları genellikle:
Eğer ağrılarınız 1-2 gün boyunca devam ediyorsa, doktorunuza başvurmanız sağlığınız açısından yararlı olacaktır. Mide Ağrısının Sebepleri Nelerdir?Mide ağrısının psikolojik nedenlerinin yanı sıra, kişideki düzensiz beslenme, hormonsal faktörler veya fark etmediği bir hastalıktan dolayı da oluşma riski vardır. Kişide mide ağrısının oluşmasını sağlayacak sebepler şunlardır:
Kişide mide ağrılarına sebebiyet verebilir. Bu ağrının sebeplerini ancak doktorunuza danışarak öğrenebilirsiniz. Mide Ağrısı Kimlerde Görülür?Mide ağrısı hemen hemen herkeste görülebilen bir durumdur. Bu, hayatınızın bütününe yayılabileceği gibi, hayatınızın sadece belirli bir bölümünde de görülebilir. Ancak mide ağrıları genetik yatkınlığı olan insanlarda biraz daha fazla görülebilmektedir. Sinirsel sorunları olan, gergin yapılı insanların sık sık mide ağrısı çektiği bilinmektedir. Düzensiz beslenme alışkanlığı olan bireylerde mide ağrıları ciddi boyutlarda artmaktadır. Kültürel özelliklerden kaynaklanan beslenme rejimleri de mide ağrılarını artıran faktörlerdendir. Örneğin, çok baharatlı veya yağlı beslenme rejimleri. Mide Ağrısının Tedavi YöntemleriMide ağrılarını iyileştirmenin yolu, mide ağrılarına neden olan faktörleri ortadan kaldırmak ve duruma göre ilaçlı müdahalelerle midenin zarar görmüş kısımlarını tedavi etmekten geçer. Mide ağrılarının tedavisinde önemli yöntemler şunlardır:
Midede oluşan tahrişlerin iyileştirilmesi gibi yöntemler çok önemlidir. İlaçla yapılan bu iyileştirme çabaları genelde bir doktor gözetiminde yapılır ve çok iyi sonuçlar alınır. Ancak unutulmaması gereken şey erken teşhistir. Erken teşhis birçok hastalığın iyileşmesinde çok önemli bir etkendir. Şifalı Bitkilerle Mide Ağrısı TedavisiTarçın, bal, nane ve papatyanın mide ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir. Bu yüzden, hastalık nedeni olmayan ağrılarınız için, yapacağınız papatya çayı, nane çayı ya da tarçınla balın karışımı midenizin ağrısını kesmesine yardımcı olacaktır. Bitkisel tedavi yöntemi için işinize yarayacak ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir reçete vererek yazımızı sonlandıralım. Malzemeler:
Yapılışı: Ağulu kökü ve amber kabuğunu 30 dakika suyun içinde haşlayıp süzünüz. Süzdüğünüz sıvının içine papatya tohumlarını ekledikten sonra, şurup kıvamını alana kadar karıştırınız. Uygulanışı: Hazırlamış olduğunuz bu karışımın içine kesinlikle tatlandırıcı eklemeden, ağrınızın olduğu süre boyunca yemeklerden sonra olmak koşulu ile bir fincan olarak içiniz. |
Midem çok kötü ağrıyor kısa bir çözüm bularmısınız
Cevap yazDüzensiz beslenme neticesindenide ağrısı, bulantısı, kasık ağrıları ve adet bozukluğu hormonların düzeninin bozulması başlıca sebebidir. Doktorunuza muayene olunarak basit bir kan tahlili ile hormonların kontrol edilmesi şikayetlerinizin sebebi hakkında bilgi verecektir.
benm şikayetim 2-3 gündür mide ağrısı çekiyorum mide ağrım başıma vurdu ve hem başım hem midem ağrıyor sizce evde bunun tedavisi nasıl olmalı
Cevap yazKafein içeren çay ve kahve gibi içeceklerden uzak durun. Midenizi yormayacak yemekler yiyin. Papatya çayı genelde rahatlatıcı etki gösterir ve ağrıyı azaltabilir.
gece yarısı aşırı mide ağrısıyla uyanıyorum.ilaç falan fayda etmiyo ağrı sol tarafta daha çok hissediliyo sebebi ne olabilir
Cevap yazBu problemi devamlı olarak yaşıyorsanız mutlaka doktora gitmelisiniz Meryem hanım. Birçok hastalıktan kaynaklanabilen karın ağrısı özellikle stres sebebiyle de vücutta oluşabilir. Kesin ve net teşhis için mutlaka doktor kontrolünden geçmelisiniz. Muhtemelen bir dizi tahlillerden geçirilerek karın ağrınızın sebebi bulunacaktır. İyi günler diliyoruz